Voit ladata toimintakertomuksen myös PDF-muodossa alla olevasta linkistä.


SF-Caravan Turku ry

TOIMINTAKERTOMUS 2019

Sisällysluettelo

 1. YHDISTYS ………………………………………………………………………………………………………. 2
 2. JÄSENISTÖ …………………………………………………………………………………………………….. 2
 3. YLEISET KOKOUKSET ………………………………………………………………………………………. 2
 4. HALLITUS ……………………………………………………………………………………………………… 3
 5. CARAVAN SHOW –TOIMIKUNTA ……………………………………………………………………… 3
 6. MÖKKI JA MERI –TOIMIKUNTA ……………………………………………………………………….. 4
 7. 50.V-JUHLATOIMIKUNTA ………………………………………………………………………………… 4
 8. KESÄNIEMITOIMIKUNTA ………………………………………………………………………………… 5
 9. NAISTOIMIKUNTA ………………………………………………………………………………………….. 5
 10. RUISSALOTOIMIKUNTA…………………………………………………………………………………… 6
 11. TURVATOIMIKUNTA ………………………………………………………………………………………. 6
 12. URHEILUTOIMIKUNTA ……………………………………………………………………………………. 7
 13. MATKAILUASIAMIES ………………………………………………………………………………………. 7
 14. TURVA-ASIAMIES …………………………………………………………………………………………… 7
 15. TREFFIT JA TAPAHTUMAT ……………………………………………………………………………….. 7
 16. TOIMISTO ……………………………………………………………………………………………………. 10
 17. JÄSENLEHDET ………………………………………………………………………………………………. 10
 18. JÄSENTARVIKKEIDEN MYYNTI ……………………………………………………………………….. 10
 19. HUOMIONOSOITUKSET ………………………………………………………………………………… 10
 20. EDUSTUKSET ……………………………………………………………………………………………….. 11
 21. KOULUTUS ………………………………………………………………………………………………….. 12
 22. TIEDOTUS ……………………………………………………………………………………………………. 12
 23. LEIRINTÄ …………………………………………………………………………………………………….. 12
 24. YHDISTYKSEN TOIMINTA YLEENSÄ …………………………………………………………………. 13

1.         YHDISTYS

SF-Caravan Turku ry:n toiminta oli vuonna 2019, yhdistyksen 50. toimintavuotena, vilkasta ja monimuotoista.

Jäsenistön käytössä on edelleen ollut kaksi aluetta, ympärivuotisena vuonna 2001 omaksi ostettu Kesäniemi Vehmaalla ja talvikaudella Ruissalo Camping Turussa, sekä sopimusalueena Livonsaari Caravan Naantalissa. Alueiden hintataso on saatu pysymään jäsenistölle mahdollisimman edullisena. Perinteisten treffien ja tapaamisten lisäksi yhdistys on toteuttanut omilla alueillaan monia pienempiä tapahtumia. Livonsaari Caravan on myös järjestänyt alueellaan treffejä ja tapahtumia, joihin yhdistyksen jäsenet ovat voineet osallistua. Näiden järjestelyihin yhdistys ei kuitenkaan ole osallistunut millään tavoin.

Kesäniemessä aloitettu uuden huoltorakennuksen rakentaminen  2018 loppuvuonna. Rakennus tehdään Kastellin talopaketista, johon tulee uudet suihku-  ja wc-tilat naisille ja miehille, sekä inva wc- ja suihkutila, sekä kemiallisen wc:n tyhjennyspaikka. Toimintavuoden aikana töitä jatkettu, tavoitteena saada rakennus käyttökuntoon ennen kesää 2020.

2.     JÄSENISTÖ

Vuoden 2018 lopussa yhdistyksessä oli varsinaisia jäseniä 1427 (sis. 1 kunniajäsen ja 7 vapaajäsentä) ja perhejäseniä oli 125. Yhteensä jäsenmäärä oli 1552. Vuoden 2019 vastaavat luvut olivat 1421 jäsentä (sis. 1 kunniajäsen ja 4 vapaajäsentä) ja perhejäseniä oli 128. Yhteensä jäsenmäärä oli 1549. Edellisvuoteen verrattuna jäsenmäärä oli laskenut 3 henkilöllä.

Hallitus on miettinyt keinoja, joilla saataisiin nuoria enemmän mukaan toimintaan ja käymään alueillamme. Esim. Turun Caravanposti toimitetaan myös digiversiona, joka on nuorten käyttämä mediaväline, jotta tulemme laajemmin näkyväksi.

Jäsenkirjurina toimi Anne Soitamo.

3.     YLEISET KOKOUKSET

Kevätkokous pidettiin 17.04.2019 Turun Messu- ja Kongressikeskuksen Restel ravintolassa. Kevätkokoukseen osallistui äänivaltaisia jäseniä kaikkiaan 57 henkilöä, joista varsinaisia jäseniä oli 38 ja perhejäseniä 19.

Syyskokous pidettiin 16.10.2019 Turun Messu- ja Kongressikeskuksen seminaaritilassa, 2 kerros. Syyskokoukseen osallistui äänivaltaisia jäseniä kaikkiaan 90 henkilöä, joista varsinaisia jäseniä oli 59 ja perhejäseniä 31. Kokoukseen osallistui myös 2 seuralaista, joilla ei ollut äänioikeutta. Syyskokous hyväksyi äänestyksen jälkeen yhdistyksen eroamisen YT-alueesta ja Vankkuriviesti lehden kustannuksista.

Pj. Kankaristo tiedotti jäsenistölle tarkennuksesta hallituksen oikeudesta lainaan ja vakuuksiin Kevätkokouksen 18.4.2018 pöytäkirjan kohtaan 10 Kesäniemen rakentaminen ja rahoitus: Päätettiin erityispantata Danske Bankin myöntämälle 100 000 euron luotolle yhdistyksen omistama toimistohuoneisto osoitteessa Linnankatu 49 A osakkeet 20001-20200 sekä yhdistyksen omistamaan

matkailualueeseen (kiinteistötunnus 918-465-1-9) haettu 50 000 euron panttikirja

4166.

4.     HALLITUS

Hallitus kokoontui vuonna 2019 yhteensä 12 kertaa sekä 1 jatkokokous, joissa pykäliä kirjattiin 168 kappaletta ja yksi puhelinkokous, jossa pykäliä kirjattiin 1 kappale. Hallituksen kokouksiin osallistuivat:

puheenjohtajanaEsa Kankaristo13kertaa
jäseninäTapani Hietanen13
 Martti Kivioja11
 Hannu Kujala10
 Jyrki Lehtonen10
 Ari Moisio13
 Tapio Ranta10
 Anne Soitamo13
 Petri Suominen, uusi1
 Hannu Vehmanen, uusi1
 Erja Ylitalo11

Jyrki Lehtosen pyydettyä eroa hallituksesta tilalle tuli Martti Kivioja.

Yhdistyksen varapuheenjohtajana toimi Hannu Kujala, sihteerinä Anne Soitamo, taloudenhoitajana Erja Ylitalo sekä tilintarkastajana Kirsi Patrikainen (HT) Nexia Oy:stä ja varatilintarkastajana Erja Valtare (KHT) Nexia Oy:stä.

5.     CARAVAN SHOW –TOIMIKUNTA

Toimikunta on nimensä mukaisesti perustettu ainoastaan Caravan Showsta järjestelyistä vastaavaksi toimikunnaksi. Sen toimikausi alkaa muista toimikunnista poiketen edellisen vuoden Caravan Showsta ja päättyy seuraavan vuoden Caravan Showhun. Toimikunta on ottanut aktiivisen roolin myös muissa yhdistyksen muualla kuin Kesäniemessä järjestettävissä treffitapahtumissa. Toimikunta kokoontui valmistelemaan Caravan Show’2019 treffikokoontumista 4 kertaa ja pykäliä kertyi pöytäkirjoihin 40 kpl. Toimikunnan sihteerinä toimi Anne Soitamo.

Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt:

puheenjohtaja, leiripäällikköPentti Groth4kertaa
turvallisuusEsa Kankaristo3
porttiEsko Järvinen2
sähkötToni Helenius3
messuosastoTarja Suominen4
aluePetri Suominen4
kahvitusHanna Toivonen3
toimistoJukka Laaksonen0
kuljetusPentti Haanpää1
tmk:n sihteeri/rahastusAnne Soitamo4

Yhdistyksen edustajana Caravan Show’ 2019  päätoimikunnan  kokouksiin (toimikunta koostuu SF-Caravan ry:n, Turun Messukeskus Oy:n, SF-Caravan Turku ry:n, matkailuajoneuvokauppiaiden ja Turun kaupungin edustajista) osallistui Esa Kankaristo.

Viranomaistoiminta: Messukeskuksen alueen Pelastussuunnitelma  laadittu.  Yhteinen palotarkastus alueella pidettiin. Tilapäisen leirintäalueen lupa haettu Turun ympäristötoimistosta sekä ilmoitus huvitilaisuudesta tehty Varsinais-Suomen poliisilaitokselle.

Caravan show -treffeille osallistui 256 matkailuajoneuvoa (sis. toimihenkilöt). Toimihenkilöitä tapahtuman järjestelyihin osallistui 69 henkilöä. Messuvieraita tapahtumassa kävi noin 6700.

Kaikille toimihenkilöille järjestettiin 17.12.2018 tiedotustilaisuus Turun Messu- ja kongressikeskuksen ravintolassa ja tilaisuudessa käytiin läpi työtehtävät vastuualueittain.

6.     MÖKKI JA MERI –TOIMIKUNTA

Turun Messukeskuksen järjestämä tapahtuma. Yhdistys hoiti treffikokoontumisen. Toimikunta kokoontui 3 kertaa valmistelemaan treffikokoontumista. Pykäliä kertyi pöytäkirjoihin 26 kpl. Toimikunnan sihteerinä toimi Anne Soitamo.

Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt:

puheenjohtaja, turvallisuusEsa Kankaristo2kertaa
porttiEsko Järvinen2
porttiMerja Järvinen2
sähkötToni Helenius3
sähkötMauri Virtanen2
messuosastoTarja Suominen3
aluePetri Suominen3
kahvitusHanna Toivonen3
toimistoJukka Laaksonen0
kuljetusPentti Haanpää1
tmk:n sihteeri/rahastusAnne Soitamo3

Tapahtumaan osallistui ennätyksellisen vähän treffivieraita, 24 vaunukunta. Toimihenkilöitä tapahtumaan osallistui 31. Mainostaminen tapahtumasta jäänyt vähäiseksi. Messuvieraita oli tapahtumassa käynyt 13782.

7.     50.V-JUHLATOIMIKUNTA

Toimikunta kokoontui 6 kertaa valmistelemaan yhdistyksen 50-vuotisjuhlaa. Toimikunnan sihteerinä toimi Anne Soitamo.

Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt: Puheenjohtaja                                                                              Esa Kankaristo                                                          6 kertaa

Tarja Suominen6
Hannu Vehmanen5
Osmo Ahlstedt5
Jari Lindström5
Tapani Hietanen5
Anne Soitamo6

8.     KESÄNIEMITOIMIKUNTA

Kesäniemitoimikunta kokoontui vuonna 2019 yhteensä 8 kertaa. Pykäliä kirjattiin 41 kappaletta. Kokouksista 5 oli varsinaista virallista kokousta ja 3 oli ennen treffien alussa epävirallista kokoontumista ja treffien käytännön asioiden läpikäymistä.

  Hanna Toivonen 8 Ari Ikonen 8 Timo Vuorinen 7 sihteeri Anne Koivu 8   Arto Mankinen 8   Seppo Huikko 7   Pirkko Huikko 6    

Toimikunnan kokouksiin kuuluivat ja osallistuivat seuraavat henkilöt: Puheenjohtaja                                                                              Ari Moisio                                                                 8 kertaa

Toimikunta hoiti toimiston päivystyksen joka kuukauden 4. maanantai (heinä ja elokuu pois lukien)

Kokoukset pidettiin kaikki Kesäniemessä.

Toimikunnan puheenjohtajana toimi Ari Moisio ja sihteerinä Anne Koivu. Puutalkoot pidettiin kevättalvella. Siivoustalkoot järjestettiin loppukeväällä. Keskustelutilaisuuksia järjestettiin 2 kertaa.

Kesäniemen treffit ja tapahtumat on selostettu toimintakertomuksessa otsikon Treffit ja tapahtumat osiossa.

Puutalkoot pidettiin varsinaisesti kahtena päivänä: 9.3 ja 16.3 runsaiden puunkaatojen vuoksi puissa ja pilkkomisissa meni myöhälle syksyyn.

Siivoustalkoita järjestettiin ja muuta kunnostusta ja siistimistä tehtiin pitkin kevättä ja alkukesää tulevien 50-vuotis treffien vuoksi.

Keskustelutilaisuuksia pidettiin 2 kertaa.

Kesäniemen treffit ja tapahtumat on selostettu toimintakertomuksessa otsikon: treffit ja tapahtumat osiossa.

9.     NAISTOIMIKUNTA

Toimikunta kokoontui joka kuukauden 3. maanantai (heinä-elokuuta lukuun ottamatta) yhdistyksen kerhohuoneistossa kerhopäivystyksen, inventaarin, (käpykukkien, kynttilälyhtyjen sekä havukranssin) askartelujen ja siivouksien merkeissä. Toimikunta kokoontui 10 kertaa vuonna 2019.

Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt:

puheenjohtajana                                            Tarja Suominen                                                          10 kertaa

jäseninä                                                              Arja Groth                                                                              8  ”

Sirpa Kujala                          9  ”

Merja Simolin-Kivilä                          9  ”

Anne Soitamo                          9  ”

Toimikunta valmisti Caravan Show´2019 treffeille rintanapit.

10.  RUISSALOTOIMIKUNTA

Ruissalotoimikunnan tehtävänä on toimia Ruissalo Camping talvialueen asukkaiden ja vierailijoiden sekä hallituksen välisen tiedonkulun välittäjänä ja toimia aktiivisena talvialueen toimijana. Tietoa jäsenistölle ja Ruissalon kausipaikkalaisille välitetään säännöllisesti aina kuukauden viimeisenä lauantaina pidettävässä keskustelutilaisuudessa. Näistä tilaisuuksista on tullut hyvin suosittu tapahtuma. Tilaisuuksissa kuulijoita oli noin 20-30 henkilöä.

Helmikuussa järjestettiin perinteinen omakustanteinen papusoppatarjoilu.

Vappuna järjestettiin perinteinen pitkäpöytä, jossa esiintyi turkulainen trubaduuri. Muutamia karaokeiltoja pidettiin myös vanhan puolen keittiötilassa.

Toukokuun puolessavälissä alue hiljeni ja talviasukkaat siirtyivät viettämään kesää kukin omille tahoilleen.

1.9.2019 alue ja avautui ja caravaanarit palautuivat omille paikoilleen. Perinteiset joka kuukauden viimeisenä lauantaina pidettävät keskustelutilaisuudet jatkuivat ja suosio oli yhtä aktiivinen kuin kevätkaudella oli.

Lokakuussa järjestettiin yhdistyksen hallituksen järjestämä keskustelutilaisuus kahvila Saarossa, jossa paikalla oli hallituksen jäseniä ja runsaasti alueen caravaanareita. Tilaisuudessa tarjoiltiin kahvit.

Marraskuun puolivälissä pidettiin perinteiset talkoot, jossa koko alueen lehdet ja risut haravoitiin ja alue siistittiin talvea vastaan. Talkoolaisille tarjottiin makkarasoppaa.

Joulukuun alussa pidettiin kahvila Saarossa perinteinen omakustanteinen pikkujoulujuhla, jossa musiikista ja yhteislaulusta vastasi duo papat.

Uusi vuosi otettiin vastaan, kukin omalla ohjelmallaan.

11.  TURVATOIMIKUNTA

Turvatoimikunta on kokoontunut ajoharjoitusten yhteydessä 7 kertaa. Harjoitukset järjestettiin Messukeskuksen alueella maanantaisin 29.4., 13.,20., ja 27.5, 9.,16. ja 23.9. Toimikuntaan kuuluu, puheenjohtajana Esa Kankaristo, Katriina Laitinen, Matti Lantta ja Petri Suominen.

Teknisenä asiamiehenä toimii Jyrki Lehtonen.

Ajotaitomerkkisuorituksia ajettiin ajotaitoharjoitusten lomassa, autolla 3 pronssia, 1 hopea, 1 kulta. Asuntovaunulla 1 pronssi. Ajotaitoharjoitukset on tarkoitettu kaikille jäsenille ajotaidon ylläpitämiseksi, sekä talven jälkeen muistiin palauttamiseksi kesäretkille kotimaassa ja ulkomailla.

Toimikunnan pääpaino on toimiminen tapahtumien eri tehtävissä sekä järjestämissään ajoharjoituksissa jäsenistön ajotaidon ylläpitäminen.

12.  URHEILUTOIMIKUNTA

Toimikunnan puheenjohtajana toimi edelleen Pentti Hjerppe. Yhdistyksen lentopallon harrastajat ovat harjoitelleet ja pelanneet Raunistulan koululla perjantaisin klo 19.30-21.00. Lentopallon pelivuorot ovat tauolla toistaiseksi koronapandemian vuoksi.

13.  MATKAILUASIAMIES

Toimintavuoden aikana yhdistyksen matkailuasiamiehenä toimi Ilpo Tolvas. Hän on antanut koti- ja ulkomaanmatkailuun liittyvää neuvontaa ja apua jäsenistölle sekä matkailuvaunulla että -autolla matkustamista koskevissa asioissa.

14.  TURVA-ASIAMIES

Toimintavuoden aikana yhdistyksen turva-asiamiehenä toimi Jyrki Lehtonen. Turva- asiamies on toiminut yhdistyksen asiantuntijana turvallisuutta koskevissa asioissa.

15.  TREFFIT JA TAPAHTUMAT

Caravan Show’ 2019 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 11.-13.01.2019 Yhdistys järjesti yhteistyössä Turun Messu- ja Kongressikeskus Oy:n kanssa treffikokoontumisen, joka on yhdistyksen suurin vuosittainen yleisötilaisuus. Järjestyksessään 30. tapahtumaan osallistui yhteensä 256 matkailuajoneuvokuntaa. Luku      sisältää               tapahtuman                         järjestelyihin               osallistuneiden                    toimihenkilöiden matkailuajoneuvokunnat (69 toimihenkilöä).

Talvirieha kesäniemessä vietettiin 9.02.2019

Ohjelmassa oli pilkkikilpailu ja palkintoja jaettiin kolmelle parhaalle, aikuiset ja lapset oma sarja.

Laavuretki laavulle tehtiin lapsia varten mukavien tarinoiden merkeissä ja siellä paistettiin makkaraa ja tikkupullaa, sekä kuumaa mehua oli myös tarjolla. Toimiston edessä paistettiin myös makkaraa ja tarjottiin itsetehtyjä karjalanpiirakoita munavoin ja kuuman mehun kera. Mukavia leikkimielisiä kilpailuja oli myös toimiston edustalla ja läheisyydessä.

Lapsille oli myös järjestetty elokuvien katselumahdollisuus kera poppareiden ja mehujen merkeissä.

Aikuisille illalla oli karaoke.

Mökki ja Meritapahtuma 29.-31.3.2019

Tapahtumaan osallistui 24 vierailevaa matkailuajoneuvoa. Tapahtuman

järjestelyihin osallistuneita toimihenkilöitä oli 31. Väliveto-orkesteri tanssitti perjantaina ja lauantaina.

Pääsiäistreffit 19.-22.04.2019

Treffeillä oli seuraavaa ohjelmaa:

Perjantaina ravit, bingo, makkaran paistoa ja tanssit Ylälystillä Duo Jarkko & Arja tahdissa.

Lauantaina sammuttimien tarkastus, lapsille askartelua, mononheittoa, harrastemyyntiä.

Miilumestarin valinta suoritettiin, jossa Juha Vuorio luovutti tehtävän uudelle miilumestarille Anne Koivulle.

Karaokea laulettiin illalla Ylälystillä.

Sunnuntaina luontopolkua kierrettiin ja vastauksia mietittiin.

Rosvopaistia paistettiin noin 55 kiloa. (la-su välinen yö ja sunnuntaiaamupäivä) Miilumestari etsi rosvopaistit roviolta, jonka jälkeen Rosvopaistia ja muuta tarjolla ollutta ruokaa nautittiin ylälystillä tuvan ollessa täynnä.

Maanantaina julkistettiin luontopolun vastaukset ja parhaat palkittiin.

Vappua vietettiin 30.04.-01.05.2019 Karaoken merkeissä 50-vuotisjuhla 14.-16.6.2019

Tapahtumaan osallistui 107 vaunukuntaa, 208 henkilöä. Tapatuma vietiin kauniissa aurinkoisessa säässä.

Lauantaina 15.6. päivä aloitettiin juhlallisesti Suomen lipun, SF-Caravan lipun sekä Turun yhdistyksen lipun nostoilla sekä pj. Kankariston puheen saattelemana.

Juhlavastaanotto pidettiin runsaan vierailijajoukon kera Ylälystillä. Tervehdysten jälkeen nautittiin juhlaruoka Ylälystillä.

Imitaattori esiintyi alkuillasta vierailijoille ja iltaa jatkettiin tanssien.

Myöhemmin illalla nautittiin kiinteistöhuolto Markku Varjosen sponsoroimat makkarat.

Kesäniemen juhannus 21.-23.06.2019

Juhannusta vietettiin hyvässä säässä, ohjelmassa oli lipunnosto, jonka jälkeen laulettiin asiaan kuuluvia lauluja. Tikkakisa, juhannus toto, sekä kesäniemikaste oli ohjelmassa.

Vieraat ja omaväki tuntuivat viihtyvän hyvin.

Aaton tansseissa meitä viihdytti ja tanssitti trubaduuri Jimi Lindström. Lauantai- iltaa vietettiin karaoken merkeissä.

Kesäkuussa aloitettiin myös yhdistyksen oman matkailuvaunun vuokraus Kesäniemessä. Vaunua kalustettiin kaikella tarpeellisella välineistöllä ja petivaatteilla yms. Sitä vuokrattiin useita kertoja kesän ja syksyn aikana. Palvelu sai hyvän vastaanoton.

Lasten taideviikko 15.-21.07.2019

Lasten taideviikko järjestettiin ensimmäistä kertaa ja sai hyvän vastaanoton. Taideviikko alkoi maanantaina teemalla sommittelu, tiistaina sekatekniikkatyö, keskiviikkona taidejäljennös, torstaina akvarellityö ja perjantaina luontotaidetta. Lauantaina oli koko viikon aikana tehtyjen töiden taidenäyttely, jossa olikin esillä lukuisia upeita ja hienoja töitä.

Petanki Kesäniemessä 10.08.2019

Kisat vietettiin lämpimässä kesäsäässä ja pelaajille oli tarjolla kanakeittoa, joka teki hyvin kauppansa. Voittajajoukkueet olivat seuraavat: 1. Epäselvät 2. Cohones

3. Tarmot. Pentti Hjerppe / Ari Moisio ja Hanna Hjerppe / Hanna Toivonen hoitivat kisan tuomaroinnin, sekä järjestelyt ja palkintojen jaon.

Illalla ylälystillä meitä tanssitti ja viihdytti trubaduuri Jimi Lindström.

Syystulet-treffit 23.-25.08.2019

Perjantaina ylälystillä esiintyi ja tanssitti tangokuningas Sebastian Ahlgren, yleisöä oli paljon paikalla ja tanssiväki viihtyi hyvin.

Lauantaina oli ohjelmaa aamupäivällä lapsille ja bingoa pelattiin Ylälystillä, jonka jälkeen syötäväksi oli valmiiksi marinoituja isoja possun pihvejä, jotka jokainen sai grillata tai paistaa mieltymystensä mukaan, lisukkeita oli myös tarjolla.

Ohjelmassa illemmalla oli kokon sytytys, jonka suoritti meidän oma ampujamestari Pertti Rantanen palavalla nuolella saaden kokon roihahtamaan hienosti.

Karaoke oli illan päätteeksi Ylälystillä. valoasetelma kilpailu oli myös ja raati kiersi illalla kuvaamassa ja arvostelemassa kaikki ja laittoi järjestykseen 3 parasta.

Sunnuntaina julkistettiin 3 parasta ja palkittiin.

Agilityn MM-tapahtuma 19.-22.9.2019

Agility-liiton järjestämä tapahtuma. Yhdistyksen rooli tapahtumassa oli leiripaikan ylläpito. Tapahtumaan osallistui 48 matkailuajoneuvoa sekä 16 toimihenkilöä.

Silakkatreffit kesäniemessä 11.-13.10.2019

Silakkatreffit sai paikalle yhteensä 159 vaunukuntaa ja ilma suosi meitä hyvin. Tansseja ylälystillä tahditti perjantaina Jarkko Salmi & Sunset. Grillimakkaraa myytiin myös tanssien lomassa.

Lauantaina silakat teki jälleen hyvin kauppansa, jokainen valmisti ne omien mieltymystensä mukaan. Ylälystin viereen oli tehty monta valmistuspaikkaa, Silakkasoppaa oli myös tarjolla. Luontopolku oli myös tehty lapsille ja aikuisille, kysymykset olivat mainioita. Lauantai-ilta ylälystillä vietettiin karaoken merkeissä.

Arpojen myytiin ja arpajaiset pidettiin sunnuntaina.

Pikkujoulu Kesäniemessä 07.12.2019

Pikkujoulua vietettiin puurojuhlan merkeissä Ylälystillä riisipuuro lisukkeineen ja joulutortut, sekä kahvit tarjottiin myös kaikille mukana olleille.

Illalla meitä viihdytti ja tanssitti Ylälystillä Tutta Carpelan. Tontut olivat tanssijoille valmistaneet myös raikasta boolia.

Uuden vuoden vaihde Kesäniemessä 31.12.2019

Uutta vuotta vastaanotettiin Ylälystillä karaoken ja mukavan seurustelun merkeissä.

Kesäniemen vetäjäpari Ari Moisio ja Hanna Toivonen luovuttivat juhlallisesti avaimet uusille Kesäniemen vetäjäparille Petri ja Tarja Suomiselle vähän ennen puolta yötä ja pienet puheetkin pidettiin.

16.  TOIMISTO

Yhdistyksen toimisto sijaitsee yhdistyksen kerhohuoneistossa Turussa osoitteessa Linnankatu 49 A ja kerhohuoneisto on 120 m2:n suuruinen. Se sisältää kokoustilat, päivystyshuoneen, monipuolisen keittiön sekä tilavan saunaosaston. Saunaosasto remontoitiin vuonna 2001. Kesäkuussa 2008 alkaneen ja kevättalvella 2009 päättyneen koko taloyhtiötä koskeneen putkiremontin yhteydessä uusittiin keittiön kalusteet ja koneet, päivystyshuoneen kalusteet sekä saunan kiuas. Samana syksynä uusittiin vielä varsinaisen kokoushuoneen yleisvalaistus. Alkuvuodesta 2017 kerhohuoneiston lattia uusittiin.

Kerhohuoneisto on yhdistyksen ahkerassa käytössä, hallitus ja eri toimikunnat ovat kokoustaneet siellä 40 kertaa vuonna 2019. Lisäksi kerhohuoneisto on ollut vuokrattuna yksityistilaisuuksiin yksityiselle ja omalle henkilökunnalle muutamia kertoja vuonna 2019. Lisäksi toimisto on ollut avoinna jäsenistön asiointia varten arkimaanantaisin (heinä-elokuuta lukuun ottamatta) klo 18-20. Muina aikoina käytössä on ollut sähköposti, jotta viestintä yhdistyksen, jäsenistön ja eri yhteistyötahojen välillä olisi mahdollisimman monipuolista ja nykyaikaista.

Jäsenistöllä on ollut mahdollisuus vuokrata toimistohuoneistoa yksityistilaisuuksien järjestämiseen.

17.  JÄSENLEHDET

Yhdistyksen oman jäsenlehden, Turun Caravan-postin, julkaiseminen aloitettiin vuonna 1995. Lehti ilmestyi neljä kertaa vuodessa ja se on postitettu kaikille yhdistyksen varsinaisille jäsenille, kaikille SF-C –yhdistysten puheenjohtajille ja yhdistyksen yhteistyökumppaneille. Lehden päätoimittajana toimi vuonna 2019 Esa Kankaristo.

Yhdistys osallistui myös VankkuriViesti ry:n jäsenlehden, VankkuriViestin, julkaisemiseen. Lehti ilmestyi neljä kertaa vuodessa ja se on postitettu kaikille VankkuriViesti ry:n jäsenyhdistysten (15 yhdistystä) jäsenille sekä kaikille SF-C – yhdistysten puheenjohtajille. Lehden päätoimittajana toimivat vuonna 2019 Pentti Groth. Turun yhdistys on irtisanoutunut VankkuriViesti ry:n jäsenyydestä vuoden 2019 lopussa. Syyskokous 2019 hyväksyi eron.

18.  JÄSENTARVIKKEIDEN MYYNTI

Yhdistys on tehnyt sopimuksen jäsentarvikkeiden myynnistä Turun Länsivankkurit Oy:n kanssa. Jäsentarvikkeita on lisäksi ollut jonkin verran myynnissä Caravan Show’ssa, Kesäniemessä, Ruissalossa sekä päivystysaikoina myös yhdistyksen toimistossa. Uusien jäsentarvikkeiden valikoimaa selvitellään.

19.  HUOMIONOSOITUKSET

Kevätkokouksessa huomioitiin yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olleita henkilöitä seuraavasti:

Yhdistyksen puheenjohtaja aloitti huomio-osoituksien jakamisen muistamalla

entistä pitkäaikaista puheenjohtaja Pentti Grothia kunniapuheenjohtajan nuijalla. Yhdistys muisti myös pitkäaikaisena jäsenkirjurina toiminutta Arja Grothia sekä pitkäaikaisena taloudenhoitajana toiminutta Sirkka Haapasaloa.

Tänä kevään ei jaettu pienoislippuja, joka on ensimmäinen huomionosoitus ja sen saa kolmen vuoden aktiivisesta osallistumisesta yhdistyksen toimintaan.

Seuraavaksi jaettiin standaarin, jonka saa sitä seuraavan kolmen vuoden aktiivisuuden jälkeen. Standaareja jaettiin 1 kpl ja sen sai tällä kertaa Niina ja Jyrki Ruohonen.

Seuraavana vuorossa oli plaketin jako, jonka saa taas sitä seuraavan kolmen vuoden aktiivisuuden jälkeen ja tällä kertaa sen saivat Anne Koivu ja Arto Mankinen (nro 131), Kari Mikkonen (nro 132), Tuire ja Olavi Mäkinen (133), ja Rita Vuorinen (nro 134).

Seuraavaksi puheenjohtaja Kankaristo jakoi liiton luovuttamat pronssi-, hopea- ja kulta -yhdistysmerkit:

Pronssisen yhdistysmerkin, jonka saa seuraavan viiden vuoden aktiivisuuden jälkeen, ei jaettu tänä vuonna.

Hopeisen yhdistysmerkin, jonka saa sitä seuraavan viiden vuoden aktiivisuuden jälkeen, merkin sai Satu Palosaari.

Kultaisen yhdistysmerkin, jonka saa sitä seuraavan viiden vuoden aktiivisuuden jälkeen, merkin saivat Merja Järvinen ja Jukka Waldstedt.

Seuraavaksi yhdistyksen pj. Kankaristo jakoi aktiivin palkinnon. Sääntöjen mukaan sen saajan valitsee yhdistyksen puheenjohtaja ja se luovutetaan vuosittain aktiiviselle hallituksen tai toimikunnan jäsenelle. Tällä kertaa sen sai Hannu Kujala.

Seuraavaksi jaettiin Harrin malja. Sääntöjen mukaan se luovutetaan sille yhdistyksen jäsenelle, joka on erityisesti edistänyt karavaanariasioita. Tällä kertaa sen saaja oli Toni Helenius.

Syyskokouksessa yhdistyksen puheenjohtaja Kankaristo jakoi yhdessä turvatoimikunnan jäsenen Katriina Laitisen kanssa suoritetut ajotaitomerkit. Ajotaitomerkkejä suoritettu asuntovaunulla/asuntoautolla 7 kpl. Asuntovaunulla suoritetun pronssisen merkin saivat Raitala Mauri (Turku), Marko Mirtti (Lieto) ja Pirita Pärssinen (Lieto). Asuntoautolla pronssisen merkin suoritti Marko Mirtti  (Lieto). Hopeisen merkin suoritti Salminen Veli-Matti (Turku). Kultaisen ajotaitomerkin suoritti Miia Mäki-Salminen (Turku). Kaikkien ajotaitomerkkien suorittaneiden kesken arvottiin ensiapulaukku, jonka voitti Marko Mirtti (Lieto).

20.  EDUSTUKSET

VankkuriViesti ry:ssä ovat edustajinamme vuonna 2019 olleet Esa Kankaristo ja

Hannu Kujala.

Yhdistyksen edustajana Caravan Show -päätoimikunnassa on ollut Esa Kankaristo.

SF-Caravan Turku ry on yksi Caravan Huiput ry:n 16 jäsenyhdistyksestä. Yhdistystämme Caravan Huiput ry:n hallituksessa on edustanut pj. Esa Kankaristo.

SF-Caravan ry:n liittokokouksessa 25.5.2019 Järvenpäässä edustajina olivat pj. Esa  ja Pirjo Kankaristo sekä Hannu ja Sirpa Kujala.

Ent. turvatoimikunnan puheenjohtaja Lauri Nieminen on hoitanut SF-Caravan ry:n ajotaitomerkkiasiat 1.1.1994 alkaen.

Ent. turvatoimikunnan puheenjohtaja Lauri Nieminen valittiin syksyllä 2003 SF- Caravan ry:n turvatoimikuntaan. Hänen toimenkuvanaan toimikunnassa on ajotaito ja karavaanarin ajotaitokorttikoulutus. Liiton turvatoimikuntaan perustettiin v. 2007 turvakummityöryhmä, jossa Lauri Nieminen on myös mukana.

Ilpo Tolvas on ollut SF-Caravan Matkailuautoilijat ry:n kunniajäsen syksystä 2007 alkaen.

21.  KOULUTUS

Koulutuksiin vuonna 2019 osallistuttiin seuraavasti:

9.2.2019 – 10.2.2019 Puheenjohtajapäivä 2019, Helsinki, osallistuivat Esa Kankaristo, Erja Ylitalo ja Anne Soitamo.

9.3.2019 – 10.3.2019 Leirintämatkailun kehittämispäivät, Jyväskylä, osallistui Esa Kankaristo, Hannu ja Sirpa Kujala, Ari Moisio ja Hanna Toivonen.

Järjestötoiminta haltuun kurssille 7.12. osallistuivat Martti Kivioja, Esa Kankaristo, Tapio Ranta, Erja Ylitalo.

22.  TIEDOTUS

Yhdistyksen www-sivut ovat olleet käytössä maaliskuusta 2004 lähtien. Ne löytyvät osoitteesta www.sfcturku.fi. Yhdistyksen kotisivujen uudistaminen aloitettu vuonna 2018.

Yhdistyksellä on myös oma sähköpostiosoite, sfcturku@sfcturku.fi, jota käyttäen voidaan tiedottaa erilaisista asioista niille, jotka ovat lähestyneet yhdistystä sähköpostitse. Sähköpostia luki ja siihen vastasi pj. Esa Kankaristo.

23.  LEIRINTÄ

Kesäniemen alue on ollut vilkkaassa käytössä koko vuoden. Alueella myytiin vuosikausipaikkoja 93 ja kevät- ja kesäkausipaikkoja 8 kappaletta. Kesäniemitoimikunnan puheenjohtajalla ja yhdistyksen puheenjohtajalla oli lisäksi erikoishintainen vuosipaikka Kesäniemessä.

Vuoden 2018 aikana Kesäniemessä kirjattiin omia vuosi- ja kausipaikkalaisten yöpymisiä sekä vierasyöpymisiä yhteensä 8115 vaunuvuorokautta.

Henkilövuorokausiksi muutettuna määrä oli Kesäniemessä 21910. Kesäniemeä isännöivät Ari Moisio ja Hanna Toivonen.

Myös Ruissalo Camping on ollut yhdistyksen jäsenten ja vierailijoiden vilkkaassa käytössä vuonna 2019. Ruissalon omien yöpymisluvut vuodelta 2019 (kevät- ja syyskausi) olivat 3695 vaunuvuorokautta ja henkilövuorokausiksi muutettuna 9238 henkilövuorokautta. Vierasyöpymisluvut olivat 563 vaunuvuorokautta ja

muutettuna henkilövuorokausiksi määrä oli 1408. Ruissaloa isännöivät Pirjo ja Matti Vainio.

Yhdistyksen vuonna 2019 muualla kuin Kesäniemessä järjestämillä treffeillä (Caravan Show’2019. Mökki ja Meri-tapahtuma, Agility) matkailuajoneuvoissa yöpymisiä kirjattiin 827 vaunuvuorokautta, joka henkilövuorokausiksi muutettuna tekee 2069 henkilövuorokautta.

24.  YHDISTYKSEN TOIMINTA YLEENSÄ

Kesäniemen rakentaminen ja kunnossapito on edelleen yhdistyksen tärkein ja eniten voimavaroja vaativa kohde ja sen palvelutason parantamiseksi tehdään ahkerasti työtä. Alueen tiedot julkaistaan sekä Karavaanarin alueoppaassa, joka postitetaan kaikille SF-Caravan ry:n jäsenille, että Caravan Huiput -esitteessä, jota jaetaan mm. matkailuun liittyvissä tapahtumissa, matkailutoimistoissa, leirintäalueilla ja kuntien infopisteissä. Caravan Huiput -markkinointiketju aloitti toimintansa vuoden 1999 alussa. Ketjuun liittymisen myötä Kesäniemeen on saatu runsaasti uusia vierailijoita. Caravan Huiput -etukorttia käyttävien vierailijoiden määrä on tämän jälkeen vaihdellut vuosittain puoleen ja toiseen.

Hallitus kiittää jäsenistöä aktiivisesta osallistumisesta yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin. Uusia kasvoja kuitenkin kaivataan kipeästi jo tutuiksi käyneiden joukkoon. Esim. yhdistyksen kotisivujen ja sähköpostiosoitteen kautta nuorempikin sukupolvi voi lähestyä yhdistystä ja esittää toiveitaan ja mielipiteitään sen toiminnasta, treffeistä yms. ja tarjoutua auttamaan uusien ehdotusten toteuttamisessa.

Turku 6.10.2020

Hallitus